Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-07-2008   #25 (permalink)
crematory
Rahat/Root Yönetici

crematory - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 1109
Ettiği Teşekkür: 48
195 Mesajında 287 Kez Teşekkür Aldı

Durumum:

ATATÜRK'ÜN HAYATI
ERZURUM

Mustafa Kemal Paşa* Amasya Tamimi adıyla ünlü bu genelgesini yaptıktan sonra Erzurum'a geçmek üzere 27 Haziran 1919'da halkın sevinç gösterileri arasında Sivas'a geldi. Şehirde kaldığı 1 günlük süre içinde* Erzurum Kongresi'ni takiben Sivas'ta yapılacak Kongre için ilgililere gerekli direktifleri vererek Erzurum'a hareket etti. Atatürk* 3 Temmuz 1919 günü Erzurum'a geldi. Kendisi der ki "Benim Erzurum'a gelişim* bütün milletin ateşten bir çember içine alınmış olduğu bir zamana tesadüf etti. Bütün millet bu çemberin içinden nasıl çıkılacağını düşünmekte idi".15 Temmuz 1919 günü Ilıca önlerinde Erzurumlular tarafından coşkun bir şekilde karşılandığı zaman Çukurova'da muhacir olarak bulunup Erzurum'a dönen ihtiyar Mevlüt Ağa ile aralarında geçen konuşma* bu ateşten çember içinden mutlaka çıkılması gerektiği fikrini Atatürk'te daha da perçinledi. İhtiyar* fakat dinç Mevlüt Ağa'ya Mustafa Kemal Paşa sordu: - Çukurova gibi verimli bir memleketten niye döndün? Yoksa geçinemedin mi? Mevlût Ağa derhal cevap verdi: - Hayır Paşam* geçimimiz çok rahattı. Son günlerde işittim ki İstanbul'daki ırzı kırıklar* bizim Erzurum'u Ermenilere vereceklermiş. Geldim ki göreyim* bu namertler kimin malını kime veriyorlar?

Bu sözler* milletle beraber* millet için çalışmak üzere Erzurum' a gelen Mustafa Kemal Paşa'yı çok duygulandırmış* gözlerini yaşarmıştı.Etrafındakilere döndü ve : -Bu milletle neler yapılmaz.

Atatürk* Erzurum'a gelişinden 5 gün sonra*8/9 Temmuz 1919'da "Sine-i millette bir ferd-i mücahit olarak çalışmak üzere" çok sevdiği askerlik mesleğinden ve görevinden istifa etti. Artık* bir millet ferdi olarak* milletten kuvvet* kudret ve ilham alarak tarihî vazifesine devam ediyordu.
Bu konu yada mesaj "www.turkishajan.com" sitesine aittir.

Ondandır Bu Vazokonstraktif Atılımgaçlarım Nazal Seviyede Ondan İnhibitör Seviyem Yüksek...

Bu İmzamı Çalan Kişilerin, Kendi Kendine Oluşturabilecekleri Bir İmza Yokmu?
Özenti Gençlik

Pesimden Gelen Tek Sey Golgemdir...
(Anlayana)

Peşime Düşecek, Beni Lanetliyecek, Peşime Köpekler Salacaksınız. Bunların Olmasıda Gerekiyor...
Çünkü Bazen Gerçek Yeterince İyi Değildir. Bazıları Fazlasını Hakeder. Bazen İnsanlar İnançlarının Ödülünü Alır...

"Ya Bir Kahraman Olarak Ölürsün Yada Yeterince Uzun Yaşayıp Haine Dönüştüğünü Görürsün."

crematory isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla