| Türkiye ve Türk/Osmanlı Tarihi Turkey and Turk/Ottoman Historical / Türkiye ve Türk/Osmanlı Tarihi İlgili Paylaşımları Bulabileceğiniz Bölümümüz... |
![]() ![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Uzman Moderator
![]() Üyelik tarihi: Jul 2009
Mesajlar: 3.411
Konular: 2876
Ettiği Teşekkür: 65
261 Mesajında 426 Kez Teşekkür Aldı
Durumum:
|
Şimdi Efendiler, müsaade buyurursanız size bir soru sorayım : Bu durum ve şartlar karşısında kurtuluş için nasıl bir karar akla gelebilirdi?
Bu konu yada mesaj "www.turkishajan.com" sitesine aittir.
Açıkladığım hususlara ve yaptığım gözlemlere göre üç türlü karar ortaya atılmıştır. Bir****si, İngiliz himâyesini istemek İk****si, Amerikan mandasını istemek, Bu iki türlü karar sahipleri, Osmanlı Devleti'nin bir bütün halinde korunmasını düşünenlerdir. Osmanlı topraklarının çeşitli devletler arasında taksimi yerine, imparatorluğu tek bir devletin koruyuculuğu altında bulundurmayı tercih edenlerdir. Üçüncü karar, bölgesel kurtuluş çarelerine başvurmuştur. Söz gelişi, bazı bölgeler kendilerinin Osmanlı Devleti'nden koparılacağı görüşüne karşı ondan ayrılmama tedbirlerine başvuruyordu. Bazı bölgeler de Osmanlı Devleti'nin ortadan kaldırılacağını ve Osmanlı ülkesinin taksìm edileceğini oldubitti kabul ederek kendi başlarını kurtarmaya çalışıyordu. Bu üç türlü kararın gerekçesi yaptığım açıklamalarda yer almıştır.
__________________________________________________
Uygun Fiyatlara Host Sağlıyoruz.. İletişim İçin Pm Atın..! [Bu Linki Görüntüleyebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olmak İçn Tıklayınız] |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| Çarelerİ, düşünülen, kurtuluş |
| Seçenekler | |
|
|
|
|
|
|
|
|